Foltvirágok régebbi fotói itt megnézhetőek a másik blogban. IDE KATTINTVA!

2019. december 1., vasárnap

November 20.


Új terembe költöztünk az AGÓRA-ban. A kis szorongós, szűkös, 204-es terem helyett kaptunk egy nagyobbat, a 207-t és már a kincses szekrényünk is ott volt. Köszönjük. Elöször nem találtuk helyünket. A megszokás nagy úr, de ez a terem sokkal kényelmesebb lesz.
A mai nap Klári tájékoztatójával kezdődött.


-          Mónika meghívást kapott a 2020. évi OFF-ra, önálló kiállításra. Nagy öröm, szeretettel gratulálunk.
-          Csoportunk kiállítása dec. 4-én nyílik, 9 órától rakjuk fel az anyagot. Lesznek tárlók, de paraván kevés lesz. 17 órakor a kiállítást Rakk Zsuzsa keramikus nyitja meg. Valamennyi csoporttag 4 tombolatárgyat készít.
-          December 7-én és 14-én mi „Foltvirágok” is tartunk kézműves foglalkozást az ADVENT jegyében, az AGÓRA-ban.
-          Klári közkinccsé tette az otthon meglelt, felesleges blokkjait.


Gabika, Rózsa és Ica Tatabányán voltak, foltvarrós napon és kiállításon. Ott készült kedves kis tálalót mutattak be. Jövőre megvarrjuk. Tatabányán fődíjak voltak: két takaró és egy gőzölős vasaló. Ezek mellett nagyon sok tárgy talált gazdára.



Mónikánál, hagyományosan nyitott ház lesz a Kis Ház-ban , nov. 30-án és december 1-én. Akik eddig már voltak ott nagy lelkesedéssel meséltek a hangulatról, a fogadtatásról. Akik még nem voltunk, mi is szeretnénk eljutni egyszer.


Ági elkezdte a tanfolyamon az oktatást. Jó volt hallani lelkesedését, szereti, élvezi. A nebulók pontosak, precízek, készülnek a blokkok.
A mi kiállítás megnyitónkon, a tombolán a fődíj egy közös munka, arany –zöld - piros takaró lesz. A szélforgó sokféle módozata található a takarón, amelyek blokkjait a csoporttagok varrták meg. Négyen próbálkoztunk (én csak vasaltam ) a megszerkesztéssel, a fedőlap  elkészítésével. A nagy munka ezután jött. Judit kézzel tűzte le, Kári gondosan végállapotba varázsolta. Bízunk benne, h jó helyre kerül, a nyertes értékelni fogja a sok munkát.

A mai foglalkozáson Gabika volt a tanítómester. A tőle megszokott alapossággal, részletes bemutatással a táska-hátizsák modellt ismertette meg velünk. Praktikus, jól kihasználható munkát tanultunk.


Klári rátalált az öttollas terítőre is. Megvallom, ez a minta az én kedvencem. 


Kedves tombolatárgyat is hozott, edényfogó- konyhadísz.


Staub Zsuzsi nagy csomagot küldött nekünk. Volt ebben mindenféle, ami hasznos a varráshoz, hímzéshez. Köszönjük Zsuzsi.
Lejegyezte: Kővári Éva

Nincsenek megjegyzések: