Foltvirágok régebbi fotói itt megnézhetőek a másik blogban. IDE KATTINTVA!

2017. október 9., hétfő

Szeptember 27,mint mindig most is szerda.

Az új „tanév” második találkozója volt ma. A szokásos zsongás betöltötte a termünket az AGÓRÁ-ban.  Mindenkinek annyi mondanivalója van ilyenkor, nehéz munkához fogni. Többen egyenesen a herendi kiállítás megnyitóról érkeztek és nagyon lelkesek voltak a látottaktól, az egész rendezvénytől.
Csoportunk új taggal erősödött Harci Ica személyében, aki már régi ismerősünk, tapasztalt foltvarró. Örülünk Ica, h minket választottál.
Mónika három új alkotással bűvölt el minket. Fantasztikus, mennyit tud ő dolgozni és mindig csodás, egyéni alkotások születnek.  Készen van a heti blokkokból álló takarója is, amely amerikai barátnőjének lesz ajándék.



Klári bemutatta az ólomüveg tulipánját és több mintát is kaptunk tőle.

Az „Ezüst- Völgyben” járt delegációnk- Ági, Klára, Adrienn- beszámoltak a nagy útról, a sok szép élményről. Készült egy fénykép album is, amelyet megcsodáltunk, csak úgy, mint a különleges  foltos mintákat tartalmazó könyvet. A trió megajándékozta Zsuzsinkat egy sok cicás francia anyaggal.

Zsuzsi elhozta nekünk a szülinapi blokkokat- most már a teljes készletet- macsek hegyek vannak.
Andi beszámolt a tatabányai foltos találkozóról, amely nagyon népszerű rendezvény, mindig nagyon sok az érdeklődő. Most ott volt a csoportunkból Rózsa és Gabi is. Rózsa elkészítette és bemutatta nekünk a közös varráson készült érdekes poháralátétet.

Mindezek után jött a munka. Én  élvezem, amikor együtt tanulunk és varrunk. Klári a „boro” technikát mutatta meg, amellyel egy nagyon mutatós táskát készített. Mi vittük a 20x20-as alapunkat és a kékeket, ebből varrogattuk a blokkunkat.


Megterveztük az ez évi programunkat is. Találkozunk kéthetenként szerdán,megyünk egy három napos csicsói táborba és december 13-án nyílik az 2017. évi kiállításunk.

Lejegyezte: Kővári Éva

Nincsenek megjegyzések: