Foltvirágok régebbi fotói itt megnézhetőek a másik blogban. IDE KATTINTVA!

2017. május 17., szerda

Május 10.

Kellemes tavaszi időben találkoztunk újra.
Eseményekben gazdag volt az elmúlt időszak, hiszen kiállítások sorozata volt látható.
 Polyák Ildikó székesfehérvári kiállításáról Mészáros Ági tartott tartalmas tájékoztatót, ismertetve, hogy gyönyörű munkák kapcsolódtak, pl. egy József Attila vershez, vagy egy burmai asszonyhoz, de Anna Frank naplója nyomán is szép alkotás született.


Gyulafirátóton a Márkófolt foltvarró csoport kiállításának megnyitóján is ott voltunk.
Migray Gabi számolt be a budapesti József Attila Műv. Házban megtartott táskafesztiválról, a gyönyörű munkákról.


A heti feladatot, bemutatót Balogh Zsóka kapta. Ő a NOTAN technikát ismertette meg velünk. Alaposan felkészült, hiszen számos munkán mutatta be ennek a technikának a szépségét, technikáját. Valamennyien elcsodálkoztunk, hogy ilyen csodákat is lehet, ezzel az egyszerű – kifordítós – formával létrehozni. Lázba hozott mindenkit a látott eredmény.




 

















A karácsony előtti szokásos kiállításunkra, nyári feladatul kaptuk, hogy készítsünk 40x40-es méretben, ezzel a technikával egy-egy munkát. Az alapszín nem kötött, lehet apró virágos, vagy egyszínű, de a minta fekete legyen, hogy a kontraszt minél szembetűnőbb legyen.

Néhányan elkészítették a cica, és pillangó blokkot, amit Boa Zsuzsa tanított legutóbb.
















Rózsa megmutatta gyönyörű alkotását, melyet 365 napon keresztül varrt /napi 1 blokkot/, letűzve, keretezve, csodálatosan összeállítva. Igazi remekmű, szívből kívánjuk, hogy a továbbiakban is sikerüljön hasonló csodákat készíteni.


                                               Lejegyezte: GTJ 

Nincsenek megjegyzések: