Foltvirágok régebbi fotói itt megnézhetőek a másik blogban. IDE KATTINTVA!

2018. március 10., szombat

2018.február 28.

Megint egy csendes nap volt. Ebben az évben, ha többen hiányoznak a foglalkozásról és helyben dolgozunk nagy csend van a teremben. Így volt ez ma is.
A szokásos bemutatóval indítottuk a napot. Készültek Ági által tanított hajtogatott táskák különböző méretben. Ahány annyiféle, szépek, színesek, egyéniek.  Valóban nem volt nehéz ,ahogy Ág mondta az oktatáskor, de kellett hozzá nem kevés táska készítő gyakorlat, ismeret. A tanult hamis ketedrál díszítőként is megjelent.

Készültek tálaló kosárkák is Irén emlékeztetője alapján.  

Egy új, szilveszteri futó is bemutatkozott.

A mai mester tanár Klári volt. A 4x15-ös blokkból, új formákat alakított ki. A párhuzamos és átlós vágás is megtetszett . Átforgatással más-más minták jöttek létre. Ez a DISAPpEARING módszer.

A tanítással egy időben egy teljesen kész takarót is láthattunk ezzel a technikával, Judit korábbi munkáját.

Klári második mutatványa az origami tűpárna készítésének módja volt. Az ügyesebbek, gyorsabbak el is készültek vele.

Karácsonyra Kláritól origami csillag mécses tartót kaptunk valamennyien. Többen kérték, h tanítsa meg az elkészítést. Kaptunk szép papírokat is és jött a hajtogatás.  Nem volt egyszerű az akció. Többször neki ugrottunk. Nekem sikerült rossz helyen levágni, így kapásból lyukas lett. Judit segítségével végül én is kész mécses tartóval térhettem haza.  Minden elismerésünk Klárié, hogy 24 alkotást elkészített nekünk ajándékba.


Gabika kiosztotta az „íves crazy” mintáját és a tudnivalókat. A következő foglalkozáson ez lesz a téma. Addig kiválasztjuk az anyagokat és ki tudjuk vágni a részecskéket

Lejegyezte: Kővári Éva.

Nincsenek megjegyzések: