Foltvirágok régebbi fotói itt megnézhetőek a másik blogban. IDE KATTINTVA!

2016. május 31., kedd

Beszélgetős

A mai napot kettős érzés uralta. Egyrészt Klári távolléte miatt „árvának” éreztük magunkat.
Másrészt mintha sok-sok évvel ezelőtti időszak bukkant volna elő, amikor a csalogató napsugár a vakáció kezdetét jelezte.
A VMK 204-es termében most is nagy volt a zsongás. Mindenki mondott vagy akart mondani valamit. Előkerültek a kész vagy félkész alkotások. Nem maradt el a most már, szokásos táska bemutató sem. Két fontosabb foltos esemény volt az elmúlt két hétben, amelyről a résztvevők beszámoltak.
Janzsóné Marikától, mint egyik szervezőtől és résztvevőtől a „TÜZIKÉK” tihanyi hétvégéjéről kaptunk, minden fontosabb eseményre kiterjedő tájékoztatót. 

Csoportunkból többen voltak ezen, a már évről évre visszatérő, most a levendula jegyében szervezett programon. Három teremben, 54 résztvevő dolgozott. Készültek táskák, csillagok, kincses dobozok, volt festés és meglepetés. Nem maradtak el a finom sütemények és jó falatok sem. Marika még az általa késztett levendulaszörp receptjét is megosztotta velünk. Dolányi Anna kedves színfoltja volt a tábornak. Felállított, jól megvilágított kályhája elbűvölte a varrós hölgyeket. Mi is láthattunk képet erről a csodáról.  „Én még ilyen szépet nem láttam, amióta folt varrok- pedig ez nem tegnap kezdődött-„ mondta Marika .



Rózsa a győri „Ligetszépe” csoport varrós napján volt kéthéttel korábban. Ők is megcsodálhatták a „KÁLYHA”- t. A „Generációk házában” szervezett régiós találkozón kettőszázan vettek részt. Az egység csomagban található, a közös varrás mintája ismerős volt, mi is tanultuk ezt.  Sok résztvevő, kiállítások, sok árus, sok tombola összegezte Rózsa a győri napot.
A két beszámoló után terveztük a szünet előtti utolsó találkozást, tanulgattuk a papírra varrás fortélyait. Többen már el is készítették az ajándékot.

Az utolsó csoport foglalkozásunk június 8-án lesz, amikor Ágit ünnepeljük.
Lejegyegyezte. Kővári Éva

Nincsenek megjegyzések: