Foltvirágok régebbi fotói itt megnézhetőek a másik blogban. IDE KATTINTVA!

2016. április 13., szerda

Rózsa csíkjai, Judit tálkái, Andi neszije.



Az elmúlt alkalommal Rózsa tanította a csíkokból összeállítható futót, takarót vagy kinek mi tetszik.

Az alapos felkészítés után többségünk neki állt a csíkoknak. Voltak, akik kész alkotással érkeztek, voltunk, akiknek még befejezésre vár a megkezdett varrás. Megint rájöttem, a csíkok összepasszítása csak látszólag egyszerű művelet.  Nagyon oda kell figyelni, hogy ne legyen csúszás.


Ha baj van, akkor több a munkaóra, mint a teljesítmény. Működött nálam, a „bonts boldogan” mondás most is.


A mai napon újat Andi tanított. Többen előkészültünk az alkatrészekkel. A rendkívül praktikus neszi varrását mutatta be nekünk, amelynek az Alfája és Omegája is valóságos foltos fogás. Ha cipzárt jól tudjuk szegélyekkel ellátni és az oldalakkal összevarrni, akkor nyert ügyünk van. A merevítő fém behelyezésével pedig már készen is vagyunk.


Andi minden keretre vonatkozóan megmutatta nekünk a szabásminták elkészítését is


Gabi ugyan ezzel a technikával készült kisebb és nagyobb táskát mutatott be. Azt hiszem, kedvelni fogjuk ezt a jó fogást.

Judit által a korábbi találkozókor bemutatott tálkáknak több változata is elkészült. Jó kis ajándék, gyorsan megvan, kedves anyagok kellenek hozzá.
 Cicás Nagyink,  Zsuzsi  most kutyálkodott. Ő, aki hűséges macska párti , most egy aranyos  kis kutyát készített.



A foglalkozáson szerveződtek a csoportok, a telekocsis akciók. Többen készültek a sok érdeklődőt megmozgató, tatabányai  foltvarrós szombatra.

Nincsenek megjegyzések: