Foltvirágok régebbi fotói itt megnézhetőek a másik blogban. IDE KATTINTVA!

2016. március 9., szerda

Szülinapok

Látszólag egyszerű a krónikás helyzete. Olyan eseményről számol be, amely szívet melengető. Valójában nem is olyan könnyű papírra vetni mindazt, ami a mai napon történt.
A „Foltvirágoknál” hagyomány a kerek születésnaposok köszöntése.  2015-ben nem volt egyetlen ünneplő sem. Az idén négyen vannak/ lesznek.
Készülődés: Még januárban megbeszéltük, március 2-án Zsóka és Andi szülinapi zsúrja lesz. A hagyomány része, az ünnepelteket a csoport tagjai meglepik saját készítésű ajándékkal. Mi legyen a meglepetés? Ezt az évfordulósok mondják meg, a minta és szín/ színek megjelölésével.  Egymástól függetlenül Zsóka és Andi is „Bento-box”-t kértek, a pontos elkészítési leírást is megkaptuk.
Izgalom: Andi és Zsóka úgy gondolták, ez egy egyszerű blokk, mindenki könnyen megbirkózik vele. Ennek ellenére, menetközben sok kérdést kaptak telefonon és e-mailben a „Bento- box” –szal kapcsolatban. Valamennyien szerettük volna úgy elkészíteni az ajándékokat, hogy a szakértő, igényes ünnepelteknek a tetszését elnyerje.  Jött az anyagok, színek kutatása.  A foltvarrókra jellemzően, nekünk is vannak rejtett kincseink, amelyből nagy szeretettel megosztunk ilyen alkalmakkor.
Ünneplés: Összegyűjtve a személyenként gondosan elkészített csomagokat, amelyek többségében apróbb figyelmesség- üdvözlő kártya, képeslap, kiegészítők, pót anyag- is volt közösen adtuk át a viruló-piruló, izgatott Zsókának és Andinak. Most jön, amit leírni nagyon nehéz. Mindketten örömmel, lelkesen, meghatottan vették át ajándékaikat. Valamennyien feszülten figyeltük, ahogy egyenként megnézték –többször is- a „szeretet zsákmányait”.
Természetesen nem maradt el a vendéglátás sem. Nagyon finom sós és édes, házi sütikkel és italokkal kínáltak minket. Mit mondjak, a „duó” kitett magáért, volt minden, amit szem, száj kívánt.  Mi az ajándékozók sem maradtunk meglepetés nélkül,- a terülj asztalka mellett- valamennyien egy kedves, színes meggymagos gyógy zsákot kaptunk.
Tudjátok, mi a nagyszerű ebben az egészben? Mi, a „Foltvirágok” egy közösség vagyunk, ahol nem számít a kor, a szem színe, a frizura és semmi egyéb.
Azt hiszem,– Antoine de Saint- Exupéri:- „ A Kis herceg” rókájának örökérvényű mondása jellemzi leggyönyörűbben ezt a napot ( csoportunkat).
„Jól csak a szívével lát az ember. Ami lényeges az a szemnek láthatatlan.”



Még ami eddig kimaradt: szakmáztunk is- a blokkok elkészítésén túl- a korábbi foglalkozáson tanult ékszertartókat és neszesszereket mutattuk be. 


  Rózsa a következő találkozó előkészítéseként a „szilveszteri futóról” adott rövid ismertetőt.


Szép napunk volt.

Lejegyezte: Kővári Éva

Nincsenek megjegyzések: