Foltvirágok régebbi fotói itt megnézhetőek a másik blogban. IDE KATTINTVA!

2015. május 4., hétfő

Április utolsó szerdája, 04.29.

A mai összejövetelen eljött hozzánk Sárközi Judit és Kovács Károlyné Zsuzsa Pápáról. A találkozás apropója a nemesgörzsönyi általános iskola szavalóversenye volt. Még márciusban megkért minket Judit, hogy készítsünk apró ajándékokat a szavalóverseny résztvevőinek. Judittól megtudtunk, hogy a versenyt az iskola névadója, Vargha Gyula ihlette, és május 16.-án kerül megrendezésre. Reméljük, a szép tárgyak örömet fognak okozni a tanulóknak.
                                                                                                                                                                        Fotó: Sárközi Judit
 Judit otthonról hozott aprósütivel köszönte meg munkánkat.Nagyon ízlett többünknek és elküldte a receptet, itt olvasható, köszönjük!
Diós kifli

25 dkg margarin
15 dkg porcukor
10 dkg darált dió
40 dkg liszt
3 tojás sárgája

összegyúrjuk, egy éjszaka a hűtőben pihenni hagyjuk, másnap formázzuk és sütjük
Juditék elhozták a pápai Kékfestő Múzeum pályázatához szükséges egységcsomagokat is. Úgy egyeztünk meg, hogy a következő foglalkozásunkra - május 13-ára - elkészítjük a párnákat.
Boa Zsuzsa ismertette a csillag készítés fortélyait csíkokból. Néhány lelkes csoporttag (pl. Erzsi és Rózsa) azonban már el is készítette, így a többiek már több támpontot kaphattak a munkához. Sárközi Judit később beszkennelte  és elküldte nekünk e-mailben a leírást.
Egy pár kép a csoportról:


Monika elhozta az idei EQA quilt fesztiválra készített pályaművét, mely a  "Zene..., és egy kis piros" címet viseli. Szurkolunk neki, hogy munkája továbbjusson Birmingham-be. :)
Újabb készülőben lévő munka:
Három neszeszer is elkészült a múlt találkozó óta:


Éva (Kavics) néhány varrótárssal 5 órakor elment Tungli Zsuzsanna - ő nyitotta meg a téli kiállításunkat - grafikáit bemutató kiállításra.
Ez a foglalkozás is a szokásos jó hangulatban telt.
Találkozunk két hét múlva!
 Lejegyezte Zongor Klára

Nincsenek megjegyzések: