Foltvirágok régebbi fotói itt megnézhetőek a másik blogban. IDE KATTINTVA!

2014. december 7., vasárnap

2014. november 26.



Ezen a napon „Virág” áll a naptárban, ők ünneplik névnapjukat.
Mi, a szokásos, kéthetenkénti foltos találkánkra gyűltünk össze.
Most is nagy volt a nyüzsgés. Sok történésről hallottunk beszámolót, vendégünk volt és tanultuk a kosárka elkészítését.
Nem maradt el a szokásos, rögtönzött, asztali kiállítás sem a korábban megismert majd elkészített munkákból. A krónikásnak is jobb a hangulata, ha kap dicsérő szavakat társaitól. Fábián Éva tanított meg minket a két rekeszes, átlátszó műanyaggal is kombinált neszi készítésére. Most is szárnyalt a fantáziánk a szép anyagok felhasználásával.

    









A „Tűzikék Foltmozaik Műhely” varrós napot szervezett dec. 15-én, Gyulafirátóton.  Csoportunkból hatan vettek részt a programon. Nagy lelkesedéssel meséltek az ott történtekről. Acélosné  Solymár Magdolna a lyukas quiltek  készítésről tartott tanfolyamot. Igazi, kellemes, foltos nap volt. Varrtak, tűztek, vágtak, megint varrtak és így készültek a nagyon mutatós alkotások. 



 
A Márkói, új közösségi házban a „Kapunyitogató” rendezvény keretében mutatkozott be a tízéves, „Márkófolt Varrókör”, amelyet a mi Gabink vezet nagy odaadással és szeretettel. Örömmel számoltunk be a gazdag, igényes kiállításról és a kedves kísérő műsorokról.
A mai napon is többen hoztak magukkal karácsonyi ajándék ötleteket.  Mónika rénszarvasát és a sokféle csillag mintát nagy érdeklődés kísérte.
A zsongó terembe vendégünk is érkezett. Tungli Zsuzsanna grafikus jött el hozzánk egy kis személyes ismerkedésre. Ő nyitja meg a kiállításunkat és érdeklődött, kik is állnak a leendő alkotott foltok mögött.
Rózsa mutatta be a négyzsebes, két füles, különleges kosárka elkészítését. Alaposan felkészült a tanításra. Az előző foglalkozáson már megkaptuk az információt az anyagszükségletről, méretekről és a főelem  sablonját is kiosztotta. A mai napon részletesen elmondta, - a kosárka különböző részeivel illusztrálta - az elkészítés menetét, fortélyait , amellyel szebbé, mutatósabbá tehető ez a több funkciós alkotás.
 




A tanítás után még több, hasznos információt is összegyűjtöttünk magunknak.
Mónikától meghívást kaptunk Arácsra, ahol dec. 05-én nyílik „Textil Álmok” c, kiállítása. Már maga a meghívó is nagyon igényes, izgalmas.
Csoportunk kiállítása dec. 08-án, 17 órakor nyílik, amelyet ezen a napon, délelőtt pakolunk fel a régi, új helyen, a Dimitrov előcsarnokában. 
 2014-ben az utolsó csoport-találkozónk – már az ünnepre való készülés jegyében- dec. 10-én lesz.
Dec. 18-án leszedjük a kiállítást és legközelebb már az új évben,
 2015. jan. 7-én találkozunk.
Kővári Éva

Nincsenek megjegyzések: